A Game of Voice – Angol verseny 2018

Szeretnénk felhívni a figyelmüket a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány és a Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola idei „ A GAME OF VOICE – FRIENDSHIP ” elnevezésű ANGOL SZÉPKIEJTÉSI VERSENYÉRE, melyet a II. kerületi általános iskolások és gimnazisták, valamint a budapesti angol-magyar kéttannyelvű iskolák számára hirdetünk meg.

A verseny 2018.​november 15-én 8 órakor kezdődik,​helyszíne a Marczi Közösségi Tér (Marczibányi Téri Művelődési Központ, 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a​.).

Kérjük, olvassák el pályázati kiírásunkat és ismertessék meg azt kollégáikkal is! A versenyen 3-10. osztályos tanulók egyéni indulói vagy 2-5 fős csapatai vehetnek részt négy korcsoportban: 3-4.; 5-6.; 7-8.; és 9-10.; osztályosok. Természetesen külön értékeljük a tagozatos vagy kéttannyelvű iskolákból érkezőket és az angol nyelvet normál (maximum heti 3) és emelt szinten (heti 3 óra felett) óraszámban tanulókat. A verseny 3 színpadon/helyszínen kerül lebonyolításra.

Hagyományainkhoz híven a verseny győztesei értékes nyereményekben részesülnek. Az idei A Game of Voice témája: Friendship.

A jelentkezők az általunk a lent megadott linken elérhető szövegekből választhatnak,​ és ezeket kell dramatizálva előadniuk, eljátszaniuk. A verseny lényege, hogy az előadás élvezetes – hangjáték-szerű legyen. Keltsék életre a szöveget. (Nem kell kívülről tudni azt – ez nem szempont az elbírálásnál. Az előadásban lehet effekteket használni az időkorlát keretein belül, a jelmezek, kellékek viszont nem érdemelnek pluszpontokat a zsűri értékelésekor.) A zsűri a kiejtést és az előadás módját bírálja.

A szövegválasztásnál és a felolvasásnál/előadásnál kérjük, vegyék figyelembe a következő szempontokat:

• a felolvasás, előadás időtartama nem haladhatja meg az 5 percet

• csoportok létszáma: maximum 5 fő

• iskolánként max. 6 jelentkező (csapat illetve egyéni induló) pályázhat

Belépőként a versenyre, minden jelentkezőtől kérünk egy (maximum A2 méretű) installációt​, amely az előadott szöveg témájáról szól. Ezeket a verseny alatt és után az iskolában kiállítjuk. Kérjük, a munkák hátuljára írják fel a versenyzők és iskolájuk nevét. A legjobb installációk készítőit is jutalmazzuk. A műveket a Szabó Magda Iskola portáján elhelyezett gyűjtődobozba kell leadni, ennek határideje: október 24., kedd​. Az installációkat a verseny idejére a Marczi Közösségi Téren kiállítjuk. A választás megkönnyítése érdekében két nagy korcsoportra: (3-6 és 6-10 osztályosok) bontva találják a választható szövegeket. A hatodikosok mindkét szövegkínálatból választhatnak.

A zsűri a következő kritériumok alapján értékeli a versenyzőket: • a felolvasás és előadás minősége – ezen belül: o kezdés és befejezés o artikuláció o hangerő o hanglejtés o tempó o kapcsolat a közönséggel o pontos szöveg o előadási képesség A versenyre az alábbi online felületen lehet jelentkezni. Kérjük, feltétlenül jelezzék, hogy melyik szöveget választották!

Jelentkezési határidő: október 15.

Budapest, 2018. június 15.

cropped-001-Sz-M-logo.jpg

Kapcsolat

Telefon: 061-326-6648