Drámafesztivál 2017 - Pályázati kiírás

Pályázati kiírás 

A Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány és a Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola az írónő születésének 100. évfordulója alkalmával fővárosi drámafesztivált hirdet 3-8. osztályos általános iskolások számára. A fesztivál időpontja 2017. november 23-a, csütörtök. 8 óra. Helyszín a II. kerületi Marczibányi Téri Művelődési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a).

Alapítványunk évek óta szervez helyi és országos tanulmányi versenyeket a főváros II. kerületében. Idén a centenáriumi megemlékezés sorozat végén, annak lezárásaként tervezünk drámafesztivált az írónő legismertebb műveiből.

A versenyen Szabó Magda alább felsorolt műveiből lehet dramatizált részleteket előadni. Egy előadás minimum 20, maximum  40 perces lehet.

Választható művek:

  • Bárány Boldizsár
  • Szigetkék
  • Tündér Lala
  • Abigél
  • Álarcosbál
  • Mondják meg Zsófikának
  • Születésnap

dramafesztival-plakat-2017.jpg

A fesztiválon a jeles szakemberekből álló zsűri külön értékeli az alsósok és a felsősök jeleneteit. Kérjük, hogy az iskolák csak a feltétlenül szükséges jelmezeket és díszleteket hozzák magukkal. Az előadások kivitelezésében a művelődési ház technikusai segédkeznek. A technikai igényeket a jelentkezések leadása után egyeztetjük a résztvevő iskolákkal.   

A jelentkezéseket 2017. október 3-áig lehet elküldeni:

Kérdéseikkel a szervező alapítvány kurátorához, Bereczki Máriához fordulhatnak az alábbi elérhetőségeken: szabo.magda.alapitvany@gmail.com, illetve a 06-30-630-0371-es mobiltelefon számon.

Dr Szurmainé Silkó Mária

a kurtórium elnöke

Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány

Bach Zsuzsanna

igazgató

Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

 
cropped-001-Sz-M-logo.jpg

Telefon: 061-326-6648